Rousun alueen asemakaava – 26.2.2018 / Tomi Passi, Keskustan ryhmän esitys

Järvenpään Keskusta on huolissaan Järvenpään tulevasta rakennus- ja asuntokannasta. Kun tarkastelee nyt myynnissä olevia ja suunnitteilla olevia kohteita on valmistuvien yksiöiden määrä suorastaan huikea. Määrä on satoja. Pelkästään nyt on myynnissä vajaa 200 uutta yksiötä. Neljän huoneiston erilaisia asuntotyyppejä uusissa kohteissa on myynnissä 36 kpl.

Kaavoituksen osoittamat 8 pientalotonttia ovat vaatimaton määrä tälle vihervaltaiselle Rousun alueelle.

Olemmeko profiloitumassa sinkkujen kaupungiksi?

Asukkaiden ja myös perheiden määrän kasvaessa on selvää, että monet palvelujen tarpeet lisääntyvät. Päiväkotien ja koulujen rakentamisen lisääntyessä on johdon mukaista, että tarvitsemme rakennuspaikkoja tai perheasuntoja joihin olisi mahdollisuus toteuttaa tarvittavaa ja haluttua asumista perheen kasvaessa.

Yksiöitä on tehty, tehdään lisääntyvissä määrin ja niitä on suunnittelussa satamäärin. Mielestämme järkevänä tavoitteena olisi pitää, että pienimmät asunnot rakentuisivat hyvien kulkuväylien meidän tapauksessa rautatien läheisyyteen.

Rousun alueella käytetty AP-merkintä tarkoittaa käytännössä sitä, että nykymarkkinoilla rakennuttaja tekisi parhaan tuoton tavoittelussaan pieniä ”sinkkuasuntoja”. Alueen luonne suosisi ennemmin perheasuntoja.

Valtuustolla on nyt tilaisuus määrittää vaatimuksia alueelle rakennettaville asunnoille.

Olemme jo kauan odottaneet tätä uutta kaavaa. Kaava on alueeltaan isohko laajoine puistoalueineen. Virkamiesten pitkäjänteiselle työlle pitää antaa arvostuksensa. Kaupungin tarpeiden kasvaessa myös nopeasti, koemme ettei koko kaavaa ei ole järkevää laittaa uudelleen valmisteluun. Teen ponsiesityksen.

Ponsiesitys valtuustossa:

Valtuusto turvaa AP-tonttien luovutuksessa esimerkiksi kilpailutuksen pisteytyksien avulla perheasuntojen rakentamista Rousun asemakaavassa.

  • Kaupunginvaltuusto hyväksyi ponsiesityksen yksimielisesti. Esitys otetaan siis huomioon alueen toteutuksessa.
LIITY JÄSENEKSI