Ehdokkaat kuntavaaleissa 2021

Järvenpään Keskustan kuntavaaliehdokkaat kertovat tällä sivulla itsestään ja vaaliteemoistaan. Listallamme on ehdokkaita monipuolisesti erilaisista taustoista ja eri puolilta kaupunkia.

 

Gil Edry, varusmies, opiskelija

Synnyin Järvenpäässä v. 2001. Asun Loutissa. Suoritan asepalvelusta ja opiskelen lukio-opintojani. Lähdin politiikkaan, koska nuortenkin mielipiteitä täytyy saada esille. Järvenpään täytyy tehdä rahaa esim. yritysten kautta, että voimme jakaa hyvää kaikille.

Arjen turvallisuuteen täytyy kiinnittää enemmän huomiota. Syrjäytynyt nuoriso ei sitä paranna. Kaupungissa on liikaa toimettomia nuoria vailla tulevaisuuden näkymiä unohtuneilla opiskelun taidoilla. Yleensä näköalaton elämä johtaa katukauppaan, koska siitä saa helppoa rahaa. Valitettavasti se johtaa usein omaan addiktoitumiseen ja syrjäytymiseen. Lapset ja nuoret tarvitsevat ajoissa luotettavia ja turvallisia rinnallakulkijoita ja aitoa läsnäoloa aikuisilta ilman liikoja paineita. Myös työtä tarvitaan. Löytyykö kaupungin aikuisilta aitoa kuuntelemista?

Minulla on pitkä pinna, jolla aion yrittää vaikuttaa myös nuorille tarkoitettujen kohtaamispaikkojen rakentamiseen. Käytä äänioikeuttasi!

 

Tarja Edry, KM, rehtori

Järvenpäässä täytyy luoda kasvua yrityksille. Vakaalla talouden hoidolla parannamme mahdollisuuksia huolehtia ihan meistä jokaisesta. On tärkeää kiinnittää huomiota lapsiperheiden ja nuorten hyvinvointiin ja syrjäytymisen vaaroihin. On laitettava perusta kuntoon. Ilman hyvinvointia ei tule oppimista. Ennaltaehkäisevässä matalan kynnyksen perhetuessa riittää edelleen tekemistä. Nuorille tulee luoda näköaloja ja räätälöidä oppimisen polkuja henkilökohtaisesti. Ikäihmisten tukipalvelujen on oltava riittävää ja hoitoon on päästävä viipymättä.

Olen äiti, valtuutettu, Mestariasuntojen pj ja Järvenpään Keskustan pj. Sukujuuret tulevat Pohjanmaalta, mutta olen viihtynyt Järvenpäässä 24 vuotta. Opettajana aloitin Helsingissä. Viimeiset 16 vuotta olen toiminut rehtorina Harjulan koulussa. Kodin perintönä sain elämän eväiksi opit avoimuudesta ja oikeudenmukaisuudesta sekä rohkeuden tuoda asiat esille suoraan ja rehellisesti. Näillä eväillä haen jatkoa työlleni valtuustossa.

 

Päivi Haapala, yrittäjä, yo-parturikampaaja

Olen 56-vuotias järvenpääläinen. Olen syntynyt Lahdessa. Helsingin ja Vantaan kautta päädyin Järvenpäähän 29 vuotta sitten. Olen toiminut Järvenpäässä yrittäjänä jo 32 vuotta. Viihdyn täällä erinomaisen hyvin! Olen ollut mukana monenlaisissa yhdistyksissä kolmella vuosikymmenellä. Nyt olen toista kertaa Keskustan kuntavaaliehdokkaana. Koulutukseltani olen yo-parturikampaaja ja merkonomi. Perheeseeni kuuluvat mies ja koira, poikamme elää jo omillaan.

Tällä hetkellä vaikutan tarkastuslautakunnan jäsenenä, Keski-Uudenmaan Pelastuslaitoksen johtokunnassa, Diakoniajohtokunnassa ja Järvenpään retkeilijöiden varapuheenjohtajana. Olen myös Järvenpään Keskusta ry:n varapuheenjohtaja ja vaalipäällikkö.

Minulle tärkeitä asioita näissä vaaleissa ovat ikäihmisten hyvinvointi, tasapainoinen talous, yrittäjyyden edellytykset ja koulujen säilyttäminen myös kaupungin laitamilla .

Harrastan monenlaista ulkoliikuntaa: pyöräilyä, sienestystä, hiihtoa yms. Ruuanlaitto ja kaikenlaiset käsityöt ovat lähellä sydäntäni.

Olen tunnollinen, ahkera ja luotettava vaikuttaja. Yritteliäs ja toimelias elämänasenne on hyvinvoinnin perusta.

 

Kari Haapanen, everstiluutnantti EVP

Everstiluutnantti evp, eläkkeellä myös Upseeriliiton järjestöpäällikön tehtävästä. 68-vuotias. Työurat vv 1976-2015 Parolassa ja Helsingissä. Asunut Järvenpäässä Kinnarissa vuodesta 1988 alkaen ja Kyrölässä vuodesta 1998. Naimisissa. Kuntapolitiikassa vasta 2012 alkaen sotilastaustasta johtuen. Toiminut sosiaali- ja terveyslautakunnassa, eläkeläisneuvostossa ltk-edustajana, ja Itä-Uudenmaan Poliisilaitoksen Neuvottelukunnassa edellisellä vaalikaudella. Nykyhetkellä Keski-Uudenmaan Pelastuslaitoksen johtokunnassa ja käräjäoikeuden lautamiehenä. Yli 20 vuotta taloyhtiönsä isännöitsijänä tai hallituksen puheenjohtajana.

”Kaupunkilaisten etu on ennen kaupungin etua.” Talous vakaaksi – ei verojen ja veroluonteisten maksujen korotuksia,  HSL-liittymiselle ei – säilyttämättä VR:n ja kehittämättä muita eläkeläisalennuksia. Ympäristö- ja ilmastoteot – tolkullisuus yksityisautoilua ahdistamatta. Kaavoitus –  kehitettävä  kaupunkilaisten viihtyvyyttä ja turvallisuutta.

 

Riikka Hasko, sairaanhoitaja YAMK

Olen 38-vuotias ensihoitaja/sairaanhoitaja YAMK. Lisäksi olen viime vuodet työskennellyt kiinteistövälityksessä. Järvenpäähän kotiuduin 10 vuotta sitten Virolahdelta.

Järvenpään vetovoima elinvoimaisena ja kasvavana kaupunkina tulee säilyttää. Peruspalvelut täytyy pitää lähellä ihmisiä ja niitä tulee kehittää. Perusterveydenhuollon palvelut tulee olla helposti saatavilla kaiken ikäisillä ja niihin tulisi resursoida riittävästi. Julkista terveydenhuoltoa tulee kehittää ja parantaa niin asiakkaan kuin työntekijänkin näkökulmasta. Perusterveydenhuolto pitää säilyttää ”matalan kynnyksen”palveluina, joihin kaikilla on helppo hakeutua. Työvoiman riittäviin resursseihin ja työssä jaksamiseen tulee kiinnittää jatkossa entistä enemmän huomiota.

Mielenterveys- ja päihdetyön ennaltaehkäisyyn tulee myös kiinnittää huomiota. Jokainen etenkin nuori, joka saadaan ajoissa avun ja tuen piiriin, on säästö tulevaisuudessa. Nuorten ja lasten syrjäytymistä tulee estää kaikin keinoin ja hyvät harrastus- ja liikuntamahdollisuudet ovat tässä avainasemassa.

Työnteko tulee pitää kannustavana ja veronkorotukset eivät voi kohtuuttomasti kohdistua jo muutoinkin alemmissa palkkaluokissa oleviin palkansaajiin. Järvenpää tarvitsee myös yrittämistä ja tätä tulee tukea. Yritysten myötä saamme lisää työpaikkoja sekä elinvoimaa kotikaupunkiimme.

 

Antti Heikkilä, arkkitehti, yrittäjä

Olen järvenpääläinen arkkitehti, perheenisä, yrittäjä ja toisen kauden kaupunginvaltuutettu. Olen toiminut tällä valtuustokaudella kaupunkikehityslautakunnan varapuheenjohtajana ja keskustan valtuustoryhmän puheenjohtajana.

Päätöksenteossani keskiössä ovat vastuullinen taloudenpito, lasten ja nuorten asiat, maankäyttö, kaavoitus ja rakentaminen sekä työ- ja yrittäjyyspolitiikka. Ajattelen, että yhteisiä asioita hoidetaan keskeltä hyvässä yhteistyössä kaikkien tahojen kanssa, ei laidoilta huudellen tai vastakkainasettelujen kautta.

Tavoitteenani olisi jatkossakin toimia omalta osaltani kotikaupunkini parhaaksi siten, että Järvenpäästä kehittyisi edelleen vetovoimainen, hallitusti kasvava ja kaupunkilaisille oikein mitoitettuja palveluja tuottava kaupunki, jossa tulevaisuuden tekijöiden on hyvä kasvaa ja jonka talous on hoidettu hyvin.

 

Elina Koivisto, TM, seurakuntapastori

Olen Elina Koivisto, 46-vuotias seurakuntapastori, Wife and Wifestyle -blogisti ja perheenäiti. Muutimme Järvenpään Ristinummelle 14 vuotta sitten mieheni tultua valituksi kirkkoherraksi. Emme tunteneet paikkakunnalta ketään, mutta pian huomasimme viihtyvämme hyvin.

Järvenpää on ollut turvallinen paikka kasvattaa neljää lastamme. Arvostan toimivien peruspalveluiden lisäksi loistavaa sijaintia, hyviä liikenneyhteyksiä sekä vireää kulttuuri- ja urheiluelämää. Minusta on tullut innokas kuntoilija ja kulttuurinystävä.

Ehdokkaana olen ajamassa sitä, että Järvenpää voisi olla Uudenmaan perheystävällisin kunta. Näen tärkeänä ennaltaehkäisevään työhön panostamisen niin lapsiperheiden kuin nuorten ja vanhusten parissa. Toimivat peruspalvelut parantavat asukkaiden elämänlaatua, mutta säästävät myös kaupungin rahoja. Toivoisin, että kulttuurielämään ja matkailupalveluihin panostettaisiin lisää niin, että Tuusulanjärvestä voisi tulla vielä vetovoimaisempi matkailukohde.

 

Esko Lappalainen, järjestöneuvos, ent. toiminnanjohtaja

Olen 67-vuotias eläkeläinen. Perheeseeni kuuluu vaimo ja kaksi aikuista tytärtä. Olen kolmen lapsen ukki.

Päiväni täyttyvät järjestö- ja seurakunnan vapaaehtoistoiminnasta sekä omakotitalopuuhista. Kesällä puuhailen kesämökillä ja kasvatan metsäpalstallamme hiilinielua.

Pääosan työurastani olen tehnyt järjestöissä, joten tunnen järjestöhallinnon. Yhdistystoiminnassa toimin Järvenpään keskustan ja Järvenpään Kiinteistöyhdistyksen hallituksen jäsenenä ja rahastonhoitajana sekä Järvenpää-seuran jäsenrekisterinhoitajana.

Seurakunnan hallintoon olen osallistunut yli 30 vuotta. Seurakunnan vapaaehtoisena olen mukana eri tehtävissä.

Kunnallisissa luottamustehtävissä olen toiminut yhden kauden kaupunginvaltuuston jäsenenä, neljä valtuustokautta varajäsenenä ja hoitanut lautakunnissa puheenjohtajuuksia ja jäsenyyksiä.

Järvenpään talous vaatii tervehdyttämistä. Siihen työhön tarjoan monipuolisen kokemukseni. Kaupungin kasvu on saatava hallintaan, talous vakaammaksi ja palvelut toimiviksi.

 

Leena Lehtimäki, FM, luokanopettaja

Olen Leena Lehtimäki, sekä aineenopettaja (historia, yhteiskuntaoppi) että luokanopettaja. Kokemusta on kertynyt opetus- ja kasvatusalalta lähes 30 vuoden ajalta.  Olen työskennellyt sekä lasten, nuorten että aikuisten oppimisen parissa. Tällä hetkellä  toimin Järvenpäässä luokanopettajana.

Olen asunut Järvenpäässä kohta 25 vuotta.  Täällä olen perustanut perheen ja elänyt ruuhkavuoteni. Perheeseeni kuuluu aviomies, kaksi aikuista tytärtä ja kaksi koiraa. Olen aktiivinen liikunnan ja kulttuurin harrastaja. Asun vanhassa omakotitalossa Pajalan kaupunginosassa. Lähtoisin olen Virroilta, Pirkanmaalta, maatalon tyttö.

Lapset ja nuoret ovat lähellä sydäntäni. Järvenpäässä perheellä tulee olla mahdollisuus valita sopiva hoitomuoto, siksi kotihoidon kuntalisä tulisi palauttaa. Lapsilla tulee olla mahdollisuus päästä hoitoon  lähelle kotia. Hyvä koulu on  yhteisöllinen oppimisen paikka, jossa opetuksen ja kasvatuksen ammattilaiset mahdollistavat lapsille ja nuorille rauhallisen ja turvallisen oppimisympäristön pedagogisesti mielekkäällä tavalla. Säästöjä ei tule hakea lasten saamasta tuesta. Kannan huolta sekä varhaiskasvatuksen että opetuksen henkilöstön jaksamisesta. Olemme kovilla.

Järvenpäässä on hyvä liikkua ja harrastaa, niin lasten kuin aikuisten. On huolehdittava siitä, että kuntalaisilla on lenkkipoluille ja harrastuksiin kohtuullinen etäisyys.

 

Henry Lindberg, lasittaja

Olen Henry Lindberg, 33-vuotias syntyperäinen järvenpääläinen. Nykyään asun Isokydön alueella avovaimon ja lapsen kanssa. Liikun työssäni paljon eri alueilla Järvenpäässä.

Kuntavaaliehdokkaana minulle tärkeitä asioita ovat:

1) Kaupungissa tulee olla riittävästi parkkipaikkoja asukkaille ja asiointiin.

2) Sosiaali- ja terveyspalvelut pitää olla laadukkaita ja ne tulee saada läheltä.

3) Kunta on alueensa tärkein elinvoiman kehittäjä.

 

 

Nico Oikari, ensihoitaja (Pt)

Olen Nico Oikari, asun Pajalan alueella. Työskentelen ensihoidossa, koulutukseltani olen ensihoitaja (pt). Terveydenhuollon asiat ovat minulle tärkeitä.

 

 

 

 

 

 

Pekka Packalén, sovellussuunnittelija

Olen 59-vuotias syntyperäinen järvenpääläinen.  Syntynyt Myllytien alueella, nuoruuteni viettänyt Loutissa ja aikuisena muuttanut perheineni Haarajoelle nykyisen Myllyn kaupunginosan alueelle. Perheeseeni kuluu neljä nuorta aikuista, leskeksi jäin viime vuonna.

Työelämässä olen ollut 1980-luvun loppupuolelta. Valmistuin tietojenkäsittelyalalle ja sen jälkeen olen työskennellyt monessa ohjelmistoalan projektissa. Niin kotimaiset että ulkomaiset projektit on tullut tehtyä.

Nykyisin vapaa aikani täyttävät ajanvietto ystävieni parissa. Seuraan tarkasta asumiseen liittyviä kysymyksiä. Osallistun Järvenpään Kiinteistö Yhdistyksen toimintaan, sekä Suomen Omakotiyhdistyksen Uudenmaanpiirin toimintaan, kummankin yhdistyksen puheenjohtaja olen.

Toimin vaalien jälkeen sen puolesta että kaupunkimme talous saadaan vahvistumaan. Toivon mukaan ilman jo luvattuja veronkorotuksia. Varsinkin omakotiasumiseen kohdistuvat kuntakohtaiset maksut ovat kohtuuttomia Järvenpäässä. Olemme Järvenpään kokoluokkaa olevien kaupunkien joukossa kolmanneksi kallein kaupunki asua Suomessa. Myös ikäviä päätöksiä pitää tehdä.

 

Tomi Passi, insinööri AMK

Olen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja. Valtuutettuna yli 20 vuoden aikana olen vaikuttanut useissa kaupungin asioissa. Toimin myös OP Uusimaan hallintoneuvostossa.

Toimin kiinteistöhallinnon ja -ylläpidon tehtävissä alueellamme. Erilaisten asumisen ja rakennusten ongelmien ratkominen kuuluu arkeeni.

Nuoret ovat aina lähellä sydäntäni ja olen vaikuttanut moniin heidän asioihinsa. Liikuntarajoitteeni tuo asiantuntevuutta vanhusten ja vammaisten arjen ongelmiin.

Kaupunkimme tarvitsee lisää työpaikkoja ja hieman hillitympää rakentamisen kasvua. Kasvua luodessa täytyy ymmärtää talouden kokonaisvaikutukset mm. investointien kuluineen.

Ikäni Järvenpäässä asuneena, väitän tuntevani hyvin Järvenpään ja teen töitä Järvenpään puolesta.

 

Maisa Pyykkönen, opettajankoulutusjohtaja, eläkeläinen

Olen Maija-Liisa (Maisa) Pyykkönen – järvenpääläinen vuodesta 1979. Olin Maatalousnormaalikoululla opettajankoulutuksen johtajana, eläköidyin Hämeen ammatillisesta opettajakorkeakoulusta. Olen ollut päättäjänä pitkään: valtuustossa, kaupunginhallituksessa ja lautakunnissa mm. holhous- ja tarkastuslautakunnan puh.johtaja. Kuntayhtymien hallituksissa: Hus/Hyvinkää, Keuda ja vesilaitoksissa. Maakuntavaltuuston ja -hallituksenkin työ on tuttua. Toimin myös seurakunnassa ja vapaaehtoistyössä.

Viime vaaleissa en ollut ehdolla. Nyt haluan, että Järvenpäästä kehitetään hyvinvoiva asuinkunta. Terve talous on kaiken kehittämisen edellytys. JUSTin palvelut kuntoon! Perheille vapaus valita lasten hoitomuoto. Harrastustiloja kaikenikäisille ja osallistetaan nuoria ja ikäihmisiä päätöksentekoon. Järvenpään luontoa on säilytettävä. Ei kasveta velaksi, vaan rakennetaan enemmän pien- ja omakotialueita eikä liian pieniä asuntoja.

 

Riikka Reina, kirkkoherra

Reilu ja rohkea

Olen koulutuksen, kirkon, kehittäminen ja johtamisen ammattilainen. Sydämeltäni olen maailman parantaja. Koulutukseltani olen teologi ja ammatillisen koulutuksen opettaja. Työskentelen kirkkoherrana Helsingin Kalliossa.

Minulle Järvenpää on kotikaupunki, jossa elämä on helppoa, mutkatonta ja aktiivista. Kolme lastani ovat saaneet kasvaa tämän kaupungin hienojen harrastusmahdollisuuksien äärellä.

Minun vaalilupaukseni liittyvät politiikan tekemisen tapaan. Lupaan, että perehdyn asioihin parhaan kykyni mukaan. Minut tunnetaan vastuuntuntoisena ja asioista vilpittömän kiinnostuneena. Teen asioita yhdessä. Politiikassa vain yhdessä saa jotain aikaan. Uskallan olla rohkea. Asiaperusteisuuden ja yhteistyökyvyn lisäksi kuntapolitiikassa tarvitaan rohkeutta ajatella itse. Asioista minua kiinnostavat eniten koulutus, asuminen ja hyvä arki.

Valitsin puolueekseni Keskustan melkein 30 vuotta sitten. Olen toiminut sen jälkeen erilaisissa tehtävissä niin politiikan valtakunnan tasolla, puolueen luottamustehtävissä, ministeriön työryhmissä kun nyt varavaltuutettuna ja henkilöstöjaoston jäsenenä Järvenpäässä. Omaan verkostot ja kyvyn vaikuttaa.

Jos kaipaa asiakeskeistä, vähän tosikkoakin, mutta taatusti jämptiä ehdokasta, niin tässä olisi sellainen.

 

Pekka Reponen, järjestöpäällikkö

Tietoa, Taitoa ja Tahtoa

Olen 53-vuotias järjestöpäällikkö ja yrittäjä Järvenpäästä. Seuraavan valtuustokauden tärkein tavoite on huolehtia siitä, että Järvenpäätä kehitetään asukkaiden ehdoilla. Järvenpään talous on pidettävä kunnossa, liiallista velkaa ei pidä ottaa. En kannata veronkorotuksia, kiinteistöveroa tulee asteittain laskea. Kaupungin eri alueita tulee kehittää tasapuolisesti. Peruspalveluista huolehtiminen kuuluu jatkossakin Järvenpään kaupungille.

 

 

 

Sanna Riikonen, yrittäjä, hyvinvointiohjaaja

Olen 48-vuotias paljasjalkainen, järvenpääläinen nainen ja olen ehdolla nyt toista kertaa. Viime vaaleissa pääsin läpi ensiyrittämällä ja olen toiminut valtuustossa sekä hyvinvointilautakunnan jäsenenä lähes neljä vuotta. Luottamustehtävissä toimiminen on ollut antoisaa ja olen oppinut paljon kaupunkimme asioista ja vaikuttamisen mahdollisuuksista.

Koulutukseltani olen vaatetusalan ammattilainen, ja ammattitaitoani olen täydentänyt kaupallisilla opinnoilla. Olen ollut liike-elämässä mukana n. 20 vuotta ja nyt viimeiset kuusi vuotta olen toiminut yrittäjänä. Viime vuosi on ollut poikkeuksellinen, ja sen vaikutukset ovat näkyneet myös minun arjessa. Yrittäjänä on täytynyt etsiä vaihtoehtoisia töitä. Tämän vuoden alussa aloitin luokanopettajan sijaisena, lisäksi toimin aulaemäntänä Järvenpään Uudessa Sosiaali- ja Terveyskeskuksessa. Työssäni kohtaan paljon eri-ikäisiä ihmisiä ja olen päässyt näkemään läheltä, niin lasten ja nuorten arkea, kuin sosiaali- ja terveyspalveluita käyttävien asiakkaiden todellisuutta.

Olen rohkea, aikaansaava ja monessa mukana oleva nainen, joka uskaltaa muodostaa omat mielipiteeni. Minulla on kolme tytärtä ja olen ollut hyvin aktiivinen vanhempainyhdistystoimija. Olen mm. mukana Järvenpään vanhempainverkoston toiminnassa, joka ajaa järvenpääläisten lasten ja nuorten asioita.

Minulle tärkeitä asioita ovat:

Lasten ja nuorten asiat on lähellä sydäntäni ja kaikille täytyy voida turvata opiskelurauha kouluihin. Sosiaali- ja terveyspalveluihin tulee saada riittävä resurssi, jotta palveluiden saatavuus kuntalaisille on taattu ja odotusajat vastaanotolle pääsemiksi eivät veny kohtuuttoman pitkiksi. Kotona asumisesta on tehtävä vanhuksille turvallista ja kaikilla on oikeus hyvään elämään ja palveluihin sen tukemiseksi. Kulttuuri ei ole kuluerä vaan voimavara, ja kulttuuripalveluiden säilyminen täytyy turvata, tiukasta taloudellisesta tilanteesta huolimatta.

 

Anna Pulkkinen, terveydenhoitaja

Olen asunut Järvenpäässä vuodesta 2001. Olen koulutukseltani työterveyshuoltoon erikoistunut terveydenhoitaja ja toimin työterveyshoitajana yksityisellä sektorilla. Olen toiminut hoitoalalla vuodesta 2000, ollen välillä kotona hoitamassa kolmea lastani. Harrastan pitkiä kävelylenkkejä, valokuvaamista ja kirjoittelua. Olen ensimmäistä kertaa ehdolla valtuustoon. Minulle tärkeitä arvoja ovat lasten ja nuorten sekä vanhempien hyvinvointi. 

VAALITEEMA 1. Kotihoidontuki tulee säilyttää ja kuntalisä palauttaa

Perheillä on oltava vapaus itse päättää koska vievät lapsensa hoitoon. Lapsen kotihoito on nähtävä arvokkaana työnä. Kotihoidontuen kuntalisää on maksettava silloin, kun vanhempi jää itse hoitamaan lasta kotiin. Alle 3-vuotiaan lapsen päivähoito maksaa kaupungille kaksinkertaisesti ja vie päivähoidon resurssia enemmän. Kaupunki ei säästä sillä, että se ei maksa kuntalisää vanhemmille.

VAALITEEMA 2. Varhaista tukea lisättävä lapsille, nuorille ja vanhemmille

Lasten, nuorten ja vanhempien avun ja tuen tarpeisiin on vastattava mahdollisimman varhaisessa vaiheessa kynnyksettömästi. Ennaltaehkäisevät palvelut tuovat säästöjä. Aikuiset tarvitsevat tukea vanhemmuuteen. Raha ei saa ratkaista ja säästöjä ei tule ikinä hakea lasten ja perheiden kustannuksella. 

VAALITEEMA 3. Lapsella ja nuorella on oikeus turvalliseen kouluun, laadukkaaseen opetukseen ja mielekkääseen harrastukseen 

Lapsen tulee voida lähteä päivähoitoon ja kouluun turvallisin mielin, ilman pelkoa kiusaamisesta tai yksin jäämisestä. Tarvitaan tekoja, puuttumista ja ehdotonta nollalinjaa. Koulukiusaaminen on saatava kuriin teoilla ja tahdolla, ei kauniilla sanoilla. Laadukas opetus ja hoito on varmistettava. Laadukas opetus vaatii opiskelurauhan sekä riittävän tuen. Jokaiselle lapsella on oikeus vähintään yhteen mielekkääseen harrastukseen. Lapsia on ohjattava harrastusten pariin entistä paremmin.

 

Johanna Santanen, ammatillinen opettaja, KTM, KM

Perheemme muutti Helsingistä Järvenpäähän, Loutin ja Saunakallion rajalle, vuonna 2005 kaupungin hyvän sijainnin sekä kävelymatkan päässä olevien palveluiden houkuttelemana.

Työskentely rahoitusalan asiantuntijatehtävissä, peruskoulussa ja te-toimistossa on opettanut minulle erilaisia näkökulmia yhteiskuntaan. Kotiäitinä ja yrittäjänä sain viettää pitkän ajan kotona lasten kasvua seuraten. Tällä hetkellä opetan työkseni yrittäjyyttä. 

Järvenpää on ylivelkaantunut ja siksi vaalien jälkeen vastuullisten päättäjien on etsittävä säästöjä. Suurin palvelualueemme Opetus ja kasvatus on siinä valitettavasti suurennuslasin alla. Mielestäni sisäympäristöongelmien ratkaisumallia voidaan kehittää niin, että säästämme kaivattuja, mittavia summia uusien ja väliaikaisten koulutilojen kustannuksissa. 

Jatkossa on entistä tärkeämpää resursoida riittävästi lasten ja nuorten oppilashuoltoon sekä mielenterveyspalveluihin. Keusoten nuorisoaseman resurssien tulee olla riittävät, jotta nopea hoitoon pääsy toteutuu. 

Nuorten yrittäjyyskasvatusta tulisi kehittää yhteistyössä ja tarjota myös järvenpääläisille nuorille kesäyrittäjyys-vaihtoehto vuodesta 2022 lähtien.

 

Jaana Siukola, sosionomi

Olen kunnallisen päätöksenteon konkari ja toiminut kunnallisissa luottamustehtävissä jo yli vuosikymmenen täällä Järvenpäässä. Asukkaana olen viihtynyt jo yli kaksi vuosikymmentä. Viimeisin koulutukseni on sosiaalialan tutkinto ja sen jälkeen olen työskennellyt sosiaaliohjaajana. Lisäksi minulla on monipuolinen työkokemus yhteiskunnan eri aloilta kuten matkailun, kaupan ja eläkevakuutuksen alueilta.

Kaikki taitoni olen valmis asettamaan yhteisöni hyväksi.  Ammatinvalinnastani johtuen olen tutustunut erityisesti ikäihmisten ja omaishoitajien arkeen. Nykypäivän tekniikat tuottavat paljon hankaluuksia ikäihmisille. On tärkeää, että kunnat järjestävät avointa toimintaa eläkeikäisille ja luovat näin tiloja ja paikkoja, missä voi kohdata (koronan jälkeen) muita senioreita sekä saada apua arkipäivän pulmiin. Tärkeää on myös paikka, jossa voi harrastaa mielen virkistykseksi. Näihin asioihin olen perehtynyt ja
niitä olen valmis puolustamaan kunnallisilla areenoilla.

 

Kalevi Tihveräinen, teknikko, yrittäjä

Olen syntynyt 1953. Olen rakennusalan yrittäjä, koulutukseltani teknikko. Olen neljän aikuisen lapsen isä, sekä neljän lapsenlapsen ukki. Myös nelijalkainen Eemeli kuuluu perheeseemme. Olen tehnyt täyden työuran Suomemme hyväksi ja viimeiset 12 vuotta yrittäjänä. Työllistän osaavia nuoria ja olen kokenut yrittämisen ylä- ja alamäet.
Vapaa-ajallani olen toiminut erilaisissa nuorisoa tukevissa vapaaehtoistoimissa, kuten jääkiekkohuoltajana, Anttilan koulun vanhempain kerhossa. Järvenpään valtuuston varavaltuutettuna on menossa kahdeksas vuosi. Luottamustoimeni tällä hetkellä on Jats Oy:n hallitus.
Tulevalla valtuustokaudella tulen panostamaan talouden tervehdyttämiseen, byrokratian vähentämiseen ja aidon demokratian toteutumiseen unohtamatta vanhuksia, nuoria ja yrittäjyyttä. Veroäyrin on tultava alaspäin! Terveydenhuolto on saatava kuntoon ja toimivaksi, ja liikenne turvalliseksi ja toimivaksi.

 

Liina Tiusanen, YTK, opiskelija

Olen 29-vuotias viestinnän johtamisen maisteriopiskelija, vaimo ja äiti. Toimin keskustan puoluevaltuuston puheenjohtajana, ja sitä kautta olen tiiviisti mukana valtakunnallisessa päätöksenteossa.

Muutimme Järvenpäähän vasta puolitoista vuotta sitten tyttäremme syntymän jälkeen. Rohkenen pyrkiä mukaan päätöksentekoon, sillä meitä tuoreita kaupunkilaisia on täällä paljon.

Monen muun tavoin meidät toi Järvenpäähän loistava sijainti ja hyvät liikenneyhteydet. Kuitenkin lopullinen valinta syntyi tunteella. Järvenpään vetovoima ja viihtyisyys syntyy monenlaisista asioista: lähiluonnosta, kulttuuritarjonnasta, leikkipuistoista ja upeita palveluja tarjoavista yrityksistä.

Jotta kaupungista tulisi nuorille perheille pysyvämpi koti, tarvitaan monipuolisia vaihtoehtoja asumiseen. Haluan vaikuttaa niin, että Järvenpää tunnettaisiin tulevaisuudessa Uudenmaan perhemyönteisimpänä kuntana.

 

Kristiina Vainikka, sairaanhoitaja

Olen 43-vuotias koko aikuisiän politiikassa mukana ollut neitokainen ja asustelen avomieheni sekä kissani kanssa kolmistaan. Olen paljasjalkainen Järvenpääläinen, joten kaupunki on hyvin tuttu. Koulutukseltani olen sairaanhoitaja suuntautunut akuutti- ja ensihoitotyöhön. Olen myös ollut kaksi kautta kaupunginvaltuutettuna.

Elämän koetellessa rankemmalla kädellä päädyin sairaseläkkeelle kaksi vuotta sitten. Mutta politiikassa olen pysynyt mukana, koska yhteiskunnalliset asiat, erityisesti terveyden- ja sairaanhoito, vanhusten sekä lasten ja nuorten hyvinvointi on minulle sydämen asia. Koska en voi tehdä enää fyysisesti töitä, teen työni pitämällä sairaiden ja vähempiosaisten puolia kaikin mahdollisin tavoin politiikassa. Myös eläimet, luonto ja maaseutu ovat tärkeitä elämässäni ja vastustan liian tiheää rakentamista ja luonnon hävittämistä ympäriltämme. Liian nopea kaupungin kasvu huolestuttaa minua erityisesti Järvenpäässä.

 

Jarkko Wallenius, yrittäjä

Hei, olen Jarkko Wallenius 53v. Olen asunut Järvenpäässä melkein 50v, josta maanrakennusalan yrittäjänä yli 30 vuotta.Perheeseeni kuuluu: lapset 16v, 15v, ja 7v sekä vaimoni 39v, unohtamatta muutamaa koiraa.
Olen ollut politiikassa mukana yli 10 vuotta, joten Järvenpää on tuttu kuten myös sen ongelmat ja hyvät puolet. Olen toiminut vuosien saatossa mm valtuutettuna, teknisessä lautakunnassa, kaupunkikehityslautakunnassa, Mestaritoiminnan hallituksessa sekä puheenjohtajana että jäsenenä.
Olen saanut tutustua Järvenpäähän myös työni, sekä toki harrastusten kautta. Harrastuksistani mainittakoon: sali, vanhat autot, pyöräily, moottoripyöräily, rakentaminen, matkailu ja miksei myös politiikka. Lisäksi opiskelen valtiotiedettä ja filosofiaa.
Tässä muutama esimerkki asioista, mitkä koen Järvenpään kuntapolitiikassa tärkeäksi:
– Kaikkien järvenpääläisten tasapuolisen kohtelun kaikessa.
-Kaupungin kasvun hallinta niin, että palveluverkko pysyy mukana.
– Yrityksiä ja työpaikkoja saatava lisää.
– Velkaantumisen loppuminen. Emme voi elää lastemme siivellä loputtomiin. Suu säkkiä myöten, sanoi vanha kansa. Tärkeämpää kuin se, paljonko saadaan verotuloja on se, miten niitä käytetään?
-Autoilun hankaloittamisen pitää loppua. Tahdoimme tai emme tulee autoilu  jatkossakin olemaan tärkein kulkumuoto pitkien etäisyyksien ja ilmasto-olojen vuoksi, sillä ei ole merkitystä millä polttoaineella se kulkee, toki mielellään vähän saastuttava. Eli esimerkiksi keskustaan on päästävä autolla ja parkkitilaa on oltava, mielellään parkkitaloja ja rakennettaviin taloihin riittävät parkkikerrokset/ tilat.
-Terveyspalvelujen pitää olla lähellä ja niitä pitää saada. Ei riitä, että on hienot rakennukset, jos ei ole henkilökuntaa.
-Yhteisestä omaisuudesta on pidettävä huolta.
Kaiken kaikkiaan tärkeää on saada talous jo lopulta tasapainoon, sekä saada kohtuullinen palvelutaso kaupunkilaisille kaikilla tasoilla.

 

Jari Vallittu, talonrakentaja

Olen 44-vuotias ja asun Jampan alueella. Tänne olen muuttanut syksyllä vuonna 2010. Talonrakentajana toimin työssäni eri kunnissa ympäri Uuttamaata. Työssäni ja samalla työnantajalla olen viihtynyt jo 23 vuotta. Se taitaa kertoa minun sitoutumisestani ja pitkäjänteisyydestä. Järvenpäässä olen viihtynyt hyvin. Olen ollut suurehkon taloyhtiömme hallituksessa
yhdeksän vuotta, joista viisi viimeisintä puheenjohtajan tehtävässä.
Olen ollut myös Rakennusliiton omassa osastossani hallitustyöskentelyssä mukana kahdeksan vuotta. Kummassakin haluan ja  jaksan olla vielä mukana. Luonteeltani nähtävästi haluan parantaa/edistää asumisen ja työskentelyn mukavuutta. Ei se aina ole helppoa, mutta yritän rauhallisesti pitää asiat hallinnassa ja kaikkien osapuolten hermot kurissa.
Kuntavaaliehdokkaana minulle tärkeitä asioita ovat:
1) Viihtyisä rauhallinen asuminen.
Rakentamisen tulee olla laadukasta niin, ettei uudehkoja rakennuksia pureta. Haluan, että Järvenpäässä otetaan myös vehreyden säilyttäminen huomioon rakentamisessa. Liian pieniä asuntoja ei saa tehdä. Tarvitsemme myös luontopolkuja ja puistoja liikkumista varten.
2) Työpaikkojen säilyminen on tärkeää vauhdilla muuttuvassa maailmassa.
Kaikkea ei voida tehdä diginä eikä siirtää roboteille. On tärkeää turvata olemassa olevat työpaikat ja saada lisää työllistäviä yrityksiä Järvenpäähän. Se on hyvä keino työttömyyttä vastaan.
3) Tulevaisuuden turva on hyvä taloudenpito ja säästäväisyys
Järvenpään talous on saatava lähivuosina tasapainoon. Velanottoa tulee hillitä eri keinoin. Ei ole oikein tehdä lisää velkaa, joka jää maksettavaksi seuraavalle sukupolvelle. Nyt tulevaisuuden menoja pitää hillitä säästäväisyyden.

 

Arimo Varis, MBA, myyntijohtaja

Olen syntyperäinen Järvenpääläinen, 46- vuotias kahden lapsen perheenisä, myyntijohtaja ja yrittäjä. Olen opiskellut MBA-tutkinnon 2003 Englannissa. Minulla on yli 16-vuoden kokemus viestintä- ja Internet palveluiden myynnistä. Olen harrastanut pitkään myös yhdistystoimintaa. Tällä hetkellä  toimin valtakunnallisen  lapsi-ja perhejärjestö Vesaisten keskusliiton varapuheenjohtaja sekä Järvenpään Vesaisten puheenjohtajana.
Vuosien karttuessa olen saanut yhteisöllistä näkemystä. Mielestäni oman panoksensa antaminen yleishyödyllisiin asioihin on tärkeää, esim. toimimalla aktiivisesti järjestö- ja yhdistystoiminnassa. Tämän vaalikauden olen ollut luottamustehtävässä Järvenpään keskusvaalilautakunnassa.
On hyvä nähdä oman kunnan kehittäminen kokonaisuutena ottaen huomioon kaikki kuntalaiset lapsista ikäihmisiin. Pidän tärkeänä, että lapsilla ja nuorilla on kulttuuri- ja harrastustoimintaa. Sen pitää olla helposti saatavilla ja kustannuksiltaan kohtuullista. On paljon lapsia ja nuoria, jotka haluavat harrastaa, mutta eivät kykene siihen johtuen perheen taloudellisesta tilanteesta. Varsinkin korona-ajan tuomista haasteista johtuen lasten ja nuorten hyvinvoinnista tulee pitää hyvää huolta.
Järvenpään talouden kannalta on syytä panostaa yritystoiminnan tukemiseen. On tärkeää, että saamme tänne lisää työpaikkoja ja veronmaksajia.

 

Anna-Mari Vimpari, VTM, valtiosihteeri
Olen 42-vuotias valtiotieteen maisteri ja kolmen lapsen äiti Kinnarista. Muutimme tänne kymmenen vuotta sitten Helsingistä. Halusimme asua väljemmin mutta kätevän matkan päässä pääkaupungista, jossa työt ovat. Kotikaupungissa parasta on tiivis ja luonnonläheinen keskusta, josta löytyy palveluita, kauppoja ja ruokapaikkoja sekä hyvät kulkuyhteydet kaikkialle Suomeen.
Kuntapolitiikassa lähellä sydäntäni ovat koululaisten asiat, keskusta-alueen kehittäminen, Järvenpään asuntopolitiikka ja paikallisten yritysten toimintaedellytysten parantaminen.

 

 

 

 

 

 

 

LIITY JÄSENEKSI