Järvenpään Keskusta: Kulttuurista elinvoimaa ja elinvoimasta kulttuuria

Kuva: Jari Lehtimäki

Järvenpään Keskusta haluaa kotikaupunkinsa säilyvän tulevaisuudessakin elinvoimaisena kulttuurikaupunkina. Sykkeellä ja sinfonialla!

Tärkeiden kulttuurikohteiden toimintaedellytykset tulee turvata ja niiden tunnettuutta kehittää. Järvenpäässä merkittäviä kulttuurikohteita ovat mm. Ahola, Ainola, Suviranta, Järvenpään taidemuseo ja Villa Kokkonen.

Visit Tuusulanjärvi -kokonaisuus on kotimaassa tunnettu konsepti. 70-vuotiaalla Järvenpäällä on kaikki mahdollisuudet hyötyä kotimaanmatkailun kasvusta.

Koronarajoitusten jälkeen järvenpääläiset kaipaavat tuttuja tapahtumia ja harrastuksia. Kaupungin tulee edelleen tukea musiikin, taiteen, käsityön, teatterin ja tanssin perusopetusta, kuin myös järvenpääläisiä kuoroja, bändejä ja musiikkiyhdistyksiä. Järvenpään Kulttuuripolku esittelee kulttuuria koululaisille upeasti!

Kaupunkilaisten omaehtoisen kulttuurin tukemista on jatkettava. Kansainvälisestikin tunnettu Puistoblues kesällä ja Wärinää-taideviikot keväällä ovat oivia esimerkkejä pääosin talkoovoimin toteutetuista kulttuuritapahtumista Järvenpäässä.

Rohkeasti kulttuuria uudistava Meidän Festivaali täyttää tänä vuonna 25 vuotta. Järvenpää Soi -kaupunkifestivaali on vakiinnuttanut paikkansa kesätapahtumien joukossa.

Elinvoimainen kaupunki voi tukea kulttuuria ja kulttuuri elinvoimaista kaupunkia. Leirintäalueen avaaminen ja hotellitoiminnan jatkuminen toisivat Järvenpäähän lisää vierailijoita. Monipuolista kotimaista ja kansainvälistä ruokakulttuuria tarjoilevat ravintolamme ja kauppamme saisivat samalla lisää asiakkaita.

Järvenpään Keskusta ehdottaa järjestettäväksi Kuorojen kierroksen paikallisiin ravintoloihin koronarajoitusten salliessa. Tällaisella tapahtumalla kokoamme musiikinystävät yhteen ja tuemme samalla paikallisia ravintoloita.

 

Kirjoitus on julkaistu Keski-Uusimaan Vaalikynä-palstalla 5.6.2021

LIITY JÄSENEKSI