Keskustan periaateohjelmaluonnos julki ja kentälle: Lähtökohtana ihmisen hyvä elämä

Keskusta on julkaissut esityksen uudeksi periaateohjelmakseen. Luonnos on kirjoitettu uudella tavalla 101 lyhyen ja ymmärrettävän periaatteen muotoon. Puolueen, järjestelmän tai talouden sijaan lähtökohtina ovat tulevaisuuden ihmisen hyvä elämä ja sen edellytykset Uuden periaateohjelman nimeksi ehdotetaan ”Tasapainossa eteenpäin”.

Keskustan puoluesihteerin Jouni Ovaskan mukaan periaateohjelmaluonnos lähtee palautekierrokselle Keskustan kentälle syyskuussa.

– Nyt on kenttäväen vuoro ottaa kantaa. Kannustamme keskustalaisia koko maassa keskustelemaan, väittelemäänkin, puolueen aatteesta, arvoista ja linjasta. Aikaa on miltei puoli vuotta, loppiaiseen saakka.  Myös muilla kiinnostuneilla on mahdollisuus verkon kautta antaa palautetta. Sadasensimmäinen periaate ohjelmaluonnoksessa on tarkoituksella jätetty vielä tyhjäksi, ja haastammekin jokaisen palautetta antavan esittävän vähintään yhtä uutta periaatetta ohjelmaan, Ovaska sanoo.

Periaateohjelmasta päättää Keskustan puoluekokous Sotkamossa vuoden 2018 kesäkuussa. Keskustan nykyinen periaateohjelma hyväksyttiin vuonna 2006 Keskustan täyttäessä 100 vuotta.

Periaateohjelmaluonnos

Siispä lukemaan ja arvioimaan tulevaa palautteen antoa varten!

LIITY JÄSENEKSI